Disse sunde bananmuffins er perfekte, hvis du ligger inde med en håndfuld overmodne bananer. De tager ingen tid at lave, og de smager fantastisk.
De indeholder en masse sunde fedtsyrer fra mandlerne, kostfibre fra havregrynene og antioxidanter fra den mørke chokolade. De egner sig både som en dessert eller som en sød eftermiddagssnack med en god kop te til.
Dette er en opskrift, som er nem at tilpasse alt efter, hvad man har af ingredienser i sit køkken:
- Mandler kan erstattes af andre nødder fx hasselnødder, valnødder eller paranødder.
- Kokosfibermel kan erstattes af andet mel fx boghvedemel, grahamsmel, speltmel eller helt normal hvedemel.
- Agavesirup kan erstattes af honning, andet sirup eller helt normalt sukker.
- Skyr kan erstattet af yoghurt naturel eller græsk yoghurt.
Opskriften
10 stk.
Forberedelse: 20 min. / Tilberedning: 20 min. / I alt: 40 min.
Ingredienser
- 3 stk modne bananer
- 3 stk æg
- 1 dl skyr
- 1 dl havregryn
- 1 dl kokosfibermel
- 1 dl mandler
- 60 g mørk chokolade min 70%
- 1 tsk vaniljepulver
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk agavesirup
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Mos bananerne med en gaffel og bland dem med havregryn, kokosfibermel, æg, skyr, bagepulver, vaniljepulver og honning. Rør ingredienserne sammen til en ensartet masse. Hak mandler og chokolade og bland med de resterende ingredienser. Fyld dejen i cirka ti muffinsforme og bag dem ved 200 grader i omkring 20 minutter. Stik i dem med en strikkepind, der skal ikke hænge dej ved.