Der er i disse tider stort fokus på tarmsystem og fordøjelse, da undersøgelser efterhånden har vist, hvor stor betydning en sund tarmflora faktisk har for vores sundhedstilstand. Et af fokusområderne er effekten af mælkesyrebakterier. Yoghurt og A-38 er blandt naturlige kilder til mælkesyrebakterier, men det allernyeste skud på stammen er kefir, som nu kan fås på det danske marked.
Hvad er kefir?
Kefir er en yoghurtlignende drik, som er fremstillet ud fra en gæringsproces, hvor mælk (oprindeligt kamelmælk) bliver tilsat kefirgryn og derefter bliver fermenteret, hvilket vil sige at mælkesukkeret bliver gæret og dermed syrnet. Kefirgrynene, der tilsættes, ligner lidt blomkål, og består af mælkesyrebakterier, proteiner, sukker og gær.
Kefir stammer oprindeligt fra Kaukasusbjergene, men er efterhånden blevet en populær drik i det meste af verden.
Kefir indeholder flere forskellige mælkesyrebakterier end almindelig yoghurt og er derfor ekstra gavnlig for tarmfloraen og fordøjelsen. Derfor er det også et super alternativ til A38. Derudover indeholder kefir også kalcium, fosfor og forskellige B-vitaminer.
Alle typer kefir kan også bruges til bagning, smoothies og desserter. Og hvis du søger et lækkert og sundt alternativ til enten skyr eller yoghurt, er kefir helt sikkert en oplagt mulighed.